Search This Blog

Saturday, November 2, 2013

Consiliul Concurenței face angajări și promovări

Vești bune dinspre Consiliul Concurenței - după o lungă perioadă în care angajările și promovările au fost blocate, în perioada următoare mai multe posturi vor fi scoase la concurs. Câteva concursuri au avut loc deja în perioada scursă din 2013 și rezultatele - candidații selectați - au fost bune, pe baza unei competiții foarte mari pentru aceste posturi (au fost chiar și 40 de candidați pentru un post)  
Este vorba, în ordine cronologică de:
Condițiile de concurs și bibliografia sunt disponibile la adresa de internet http://www.consiliulconcurentei.ro/ro/despre-noi/angajare.html.
Vă sugerez să urmăriți această pagină - în perioada următoare vor apare și alte anunțuri de angajare.
Condițiile de participare permit participarea unei game largi de persoane - cu pregătire juridică, economică sau chiar tehnică (ingineri), având în vedere că activitatea de aplicare a regulilor de concurență este una inter-disciplinară.
Condițiile de salarizare pentru inspectorii de concurență și perspectivele profesionale  sunt printre cele mai bune din administrația publică, astfel că vă încurajez să participați la aceste concursuri și la cele viitoare.  

Într-un singur caz există aparent condiții mai restrictive dar este foarte probabil să fie vorba de o eroare - condițiile pentru ocuparea funcției de director-adjunct la Direcția Servicii care prevăd că doar absolvenții de studii economice pot participa.  
Există erori și în bibliografia aferentă acestui post - http://www.consiliulconcurentei.ro/uploads/docs/items/id9011/bibloigrafie_dir_adj.pdf - care includ cărți despre management și macroeconomie (!) în limba engleză și care nu sunt disponibile în bibliotecile publice din România sau în biblioteca Consiliului Concurenței.  Ca o ultimă observație, cei care se înscriu la acest concurs trebuie să aibă în vedere că bibliografia include, în mod eronat, Instrucțiunile privind aplicarea art.5 din Legea concurentei nr.21/1996, republicată acordurilor de cooperare pe orizontala din 2004 și Instrucțiunile privind aplicarea art.5 din Legea concurentei nr.21/1996, republicata, în cazul înțelegerilor verticale tot din 2004 dar care nu mai sunt aplicate în prezent. Acestea au fost înlocuite cu orientările în materie emise de către Comisia Europeană (http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:52011XC0114(04):EN:NOT și respectiv http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2010:130:0001:0046:RO:PDF).

No comments:

Post a Comment